Midsommar

De va ingen dålig midsommar detta inte.. =)

Anna och linnea kom, hade med sig grejer ifrån mammas affär.. (Underbart)
Tina och Nebbe kom åsså, synd bara att vi inte har sett dom så mycket i helgen, men dom tog en väl behövd smålänsk semester.

Det har varit slitigt och stressigt inför midsommar, de kan jag inte ljuga om, men det var klart värt besväret! Dessutom så har vi fått en massa hjälp ifrån bäbbarna och pojkarna. De tackar jag för!

På själva midsommar så åt vi sill och potatis, band kransar, gjorde en midsommar stång, dansade runt den, grillade, dansade och hade allmänt jävligt roligt!



I dag så har vi bara solat, snackat, hoppat hopprep, sparkat boll, badat (Anna, hannah och Ida, Jag och linnea lekte "Badkrukor" Och bara varit.. Nu har dom åkt och johan tränar så jag sitter hemma och ska varva ner lite, har grymt ont i dag, men det går över. =)
Tack för en otroligt bra midsommar folket! (Tack för midsommar bilderna och hälsningen mamma)



We made it happend..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

vilken vecka

Måndag så fixade vi (rättare sagt Bibbi) gardiner till oss..=) Och bäbbarna gjorde våran altan vacker! Helt underbart och vilken överraskning!

Tisadag blev jag av med tandställningen.
Onsdag köpa mat och grejer till fredagen.
Torsdag Ny tvättmaskin anländer!
Fredag Midsommar fest! Mina flickor från köping kommer bland annat! AAhhh!!

Härlig vecka va?
Nu ska jag traska över till grannen och låna tvättmaskinen så att jag får lite rent.

Booyaah!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Motgång

Tänk vad livet hade varit enkelt om man slapp motgångar och smärta.

Men varför ska livet vara enkelt? Då lär man sig inget.
Men vad lär man sig av att ha ont? - Åk aldrig mer karusell?
Vad lär man sig av en tvättmaskin som vägrar tvätta rent kläderna? - Du har smutsiga kläder? (Daaah?!)
Vad lär man sig av att sova dåligt? - Att sömn är en lyx?

Och varför i helvete tar ungen med en kanin ute i en eka mitt på sjön för?!?! (apotek reklam)
Dumma unge!

Ja jag kanske är lite trött och negativ, men det får jag fasen vara nu.
Snart kommer Johan hem med mat iaf, kanske blir bättre då, ja vet inte. annars så går jag och lägger mig under sängen och räknar dammråttor.

Dumma fotboll..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nostalgiska minnen..

Jag minns när jag var liten och älskade att klättra, springa, leka och ha mig.

Min bor och jag byggde en koja en gång, blev inte så vidare värst bra eller för den delen ut lekt heller.
Jag var livrädd för kojan. så jag och Tina byggde oss en egen liten fin koja (på marken) som vi målade röd med vita knutar. Där var vi ofta.
Och på vintern när snön gömde våran vackra koja så gjorde vi en ny, av snö! Eftersom jag är uppväxt på en gård så måste gårdsplanen plogas.
Wow vilka snö vallar!

Mamma har alltid haft en kreativ sida och hon vet hur man använder den, jag har säkert en kreativ sida jag också men jag ska bara hitta den och få den att lyda mig vilket den inte gör just nu.
Men åter till mamma och snö!
Hon gjorde dom mest fantastiska snö hästar till mig! Realistiska och väldigt vackra.
När hästen av snö var färdig så spolade hon vatten på den så att den blev stel och hållbar, la på filtar och stolsdyna precis som en sadel, där kunde jag sitta i timmar och leka.


Mellan vårat hus och pappas mormors hus så stod det 2 träd, ganska oklättvänliga, men de gick om man bara ville och vågade.
Jag tror att pappa hade tröttnat på att min bror alltid hissade upp mig i balkarna till ladan (Ca 10 meter upp kanske?), vi använde åkgräsklipparen för att hissa upp gungan.
En gång så lämnade min bror där upp bland balkarna i ladan och gick in och åt, där satt jag och skrek som en vettvilling.
Inte så konstigt kanske.
Så pappa (Tror det var han) tog saken i sina händer och satte upp ett rep med en lagom tjock pinne i en ögla som fungerade fin fint som gunga i det ena trädet.
Det som inte fungerade så bra var att hålla i pinnen (De var precis att jag nådde gungan när jag stod på gräsmatan med armarna rakt upp, men jag kom alltid upp på gungan på nått sätt.) Men, åter till att hålla i pinnen, sen springa upp på trädet och sedan svinga tillbaka hängandes i händerna. Detta resulterade alltid (För min del) magplask rakt ner på den nerslitna gräsmattan som nu bara var ett torkat lerhål.

Min bästis föräldrar byggde en koja i ett jätte bra träd till henne och hennes 3 mindre syskon, vi sov där några nätter iaf, och ramlade ner ett otal gånger också för den delen, men de gjorde oftast inte så mycket, vi fortsatte bara att leka.

Nu när man försöker klättra så tänker man "I am catwomen" ! HA! Efter någon meter (om en det) så ger man upp och inser att man är inte lika smidig som man var när man var mindre.

Får väl se det positiva i en sak, jag når fortfarande mina tår utan att böja på knäna.
Men men det finns väl andra fördelar med att bli "vuxen".


Eller gör de?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

vilken dag

Oj oj oj.. Varit hos läkaren i dag i min gladaste förhoppning om att han kunde bota min kroniska trött (Har inga problem med att sova, problemet är att hålla sig vaken!) och kanske filosofera ut varför det gör så ont när jag andas och rör mig.

Svaret på trött het löd : "Här får du recept på näs spray, Varsågod"
Svaret på ondskan i kroppen: " Grattis, du har en spricka i ett revben eller två."
Tack så mycket herr doktor. nässpray hjälper säkert till att hålla sig vaken på dagen.


Har funderat lite över hårtransplantationer. Det finns dom som transplanterar till huvet, undra om de finns någon som transplanterar hår till armarna? Manligt? vet inte..

Och varför heter Ior i nalle puh Ior när alla andra heter tiger, Kaninen, nasse och så vidare. Vart kom namnet IOR ifrån???? Svar någon?

Hade besök på gräsmattan i dag. ganska trevlig stor klump i form av en fjording (Häst).. tog väl en 30 - 45 minuter att få in honom i en hage igen. Hade juh inge grimma eller liknande heller till hjälp..

Aja.. Dags att äta och kika på The Mentalist!

Boyaah!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

återfall..

Börjat drömma som en idiot igen. Vaknade i natt av att jag hyperventilerade. Hade en mardröm. Minns den inte, men den kan inte varit så rolig.

Dags att hitta en skräck film igen då och titta på. hm..
Dumma myggor biter på mig när jag är som mest försvarslös (Under natten) IDIOTI!!
Men nu så ska jag göra mina sysslor, duscha sen titta på bones med epilatorn i högra handen och få lena och fina ben och hoppas på att jag orkar laga mat.


Hej hej

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

livet

Livet är bra för vissa och lite sämre för andra. Mitt är nog på topp nu.. (Fast om det bara kunde sluta regna så jag kunde ut och cykla så hade de vart det ultimata)

I Lördags så kom Martin och Ida på besök, alltid lika roligt eftersom man inte ser dom så ofta.
Stoffe och wiktor var även här och grillade lite. Vidare till Anderstorp vid 22 tiden för att lyssna på nationalteatern och dricka lite cider.
Vi hittade även karuseller och stånd med gosedjur och choklad. Martins bror Måns vann nog på varenda en han var på. (det vill säga alla 8- 10 st kanske.) De gick sämre för Martin stackarn. Så vi tröstade oss med att åka lite karusell i stället för det kan man juh utan ansträngning.
Har tyvärr inga bilder på hur karusellen ser ut, men den snurrade fort iaf..
Kul som fasen var det. och Martin (Den enda som ville åka med mig) satt sig på rätt ställe..tyckte han iaf..
Resultatet efter åkturen = Mosad men lycklig Jana.. Väldigt blå slagen på armen och ner på ryggen.. Men det vart det värt!


Pensionärs katter också gillar jordgubbskräm..


Drog på mig mina rosa super stövlar i dag och plaskade ut i det blöta gräset, blev till fånga tagen av träd och grenar, Brännäslor som attackerade och spindlar som sprutade ut sitt nät på mig! Men jag överlevde färden till källaren för att plocka dessa väldoftande vackra vita blommor.


Jag älskar liljekonvaljer..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

lördag

Stadat hela stugan idag. de va faktiskt johan som började. Har skurat fönstrena i dag åsså. behövdes, har inte gjort rent dom på 2 år.. ops..

nu så har vi grillat och druckit öl så snart ska vi iväg till Anderstorp för att kolla in läget där. tydligen ska nationalteatern spela där. frånga är om det är dom riktigt eller ett cover band.. de märker vi.
Vi är inte många (6 st) men vi är ett glatt litet gäng som är på G..
Nu skiter jag i detta..
Älskar dig mamma och mina flickor! Puss på er!
done, finich, no more..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

torsdag?

ojoj. så mycke energi men ingen ork.

Har sprungit omkring hemma och gjort mycket men ändå ingenting alls. konstigt de där. Jag går och plockar, donar och packar upp grejer men ändå så blir de ingen skillnad.
Har även försökt komma på vad de var för musik jag lyssnade på förut. Jäklar vad minner jävlas med mig idag. kommer ihåg kanske 7 låtar av ca 700.. helt sjukt. Fast egentligen så vet jag juh inte vad jag lyssnar på för musik nu heller. så de kanske inte är så konstigt ändå.

Fortfarande så får jag hem udda strumpor i bruna kuvert. och fortfarande så undrar jag vem det är som skickar. visst jag känner mig även smickrad över att någon orkar lägga ner energi på mig.. =) och dessutom är de faktiskt lite roligt att öppna luckan på brevlådan och se detta bruna lilla kuvert från okänd avsändare.

Är orolig för en nära vän till mig som mår kasst. De visade sig att partnern sen 5 år tillbaks inte är nöjd med förhållandet och därför skils dom åt. (så fort partnern hittar ett hem) Visar sig även att denna fortfarande bor kvar hos min vän som tycker att detta börjar bli för jobbigt. tyvärr kan jag inte göra något eller hjälpa min vän då denna är 40 mil bort. hur gör man för att hjälpa en vän som är deprimerad? värsta är att de jag vet att min vän gillar är det som fått förhållandet att gå i tu.

Asch..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

oskulden

Nu har jag blivit av med epilator oskulden! Fy faaan! de svider!

För er som inte vet vad en epilator är så liknar det en rakapparat men istället för att skära av hårstråna så rycker den upp hela konkarongen! inte vidare behagligt, men resultatet blir nog bra när man har snitsen inne och benen är lite mera vana än vad dom är nu.
Jag har även lärt mig att vaxa benen är nog inte så farligt iaf.
Men jag är lite besviken, trodde jag köpte en epilator som man kunde ha i duschen och att den var sladdlös! ki fick jag. sladd och får ej vistas i vatten, knappt ens i närheten av fukt. Men va fasen. de får gå ändå.

Har varit på JB i halmstad och ätit god mat i dag. Ida (johans syster) var "köks chef" (?) där.
Jätte fin liten restaurang. (vet inte om de stavas så, datorn säger de iaf)

Nu är klockan mycke och dags att sova. vet att jag inte har skrivit något super intressant i dag. men just nu så har jag inget intressant i huvet. som vanligt.
Hade en del grejer igentligen som jag vill ta upp. men de får bli en annan dag som vanligt..haha..


Jag har blivit "pappskallad" idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()